SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/009 | 4029 Debrecen, Víztorony utca 3.

Intézmény logo

Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. febr. 1.


Kovács Szandra

    Pályaorientációs nap

    A Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum évek óta komoly figyelmet szentel a vállalati kapcsolatoknak és annak, bemutassák a tanulóiknak, hogy az intézményben elsajátított szakmájuknak milyen széleskörű kifutási lehetőségei vannak a munkaerőpiacon.  Ennek érdekében minden év februárjában pályaorientációs és karriernapot tartanak az intézményben tanuló több mint 1000 nappali tagozatos tanulónak. Az iskola diákjait évről évre egyre színesebb vállalati palettával és programokkal várják a szervezők, az intézmény karriertámogatásért felelős oktatói. Az idei rendezvényen több mint 15 cég és szervezet képviselői mutatták be képzési-és karrierkínálatukat az iskola 9-13. évfolyamos tanulóinak.

    Pályaorientációs nap

    A pályaorientációs napon a 9. és 10. évfolyamos tanulók ágazatuknak megfelelő terepgyakorlaton vettek részt, amelyről prezentáció vagy videós összefoglaló-feladat formájában számoltak be. A 11-13. évfolyamosok tájékoztatására olyan partnercégeket, felsőoktatási intézményeket és előadókat hívtak a szervezők, akik ágazatspecifikusan tudnak karrierlehetőségeket bemutatni. Ennek megfelelően külön szekciókban zajlottak a gépjárműmechatronikai, a mechatronikai, a logisztikai, az informatikai és az elektronikai ágazatok előadásai.

    A gépjárműmechatronikai tanulók számára az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az InterTan-Ker Zrt. és a Debreceni Egyetem Műszaki Karának képviselői tartottak előadást. Visszatérő vendégelőadónak számít az ágazatban Nagy László - volt brassais diák – is, aki a 2019-es, Kazanban rendezett WordSkills bajnokságon 12. helyezést ért el autószerelő szakmában.

    A mechatronikai szekcióban a BMW Group Gyár Debrecen, a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, a Vitesco Technologies és a DKV Zrt. csapata színesítette a programot.

    A szervezők a jövő logisztikusaira is gondoltak: a DHL, a Diehl Aviation és a Deufol Hungary karrierlehetőségeit ismerhették meg az ágazatban tanuló diákok.

    Az elektronikai szekció előadásai is érdekesnek bizonyultak: a Debreceni Egyetem Természettudományi Kara, a DKV Zrt., a BMW Group Gyár Debrecen, a National Instruments és a Sensirion munkatársai is színvonalas bemutatókkal készültek az eseményre.

    A Brassai képzési kínálatát teljes szélességében lefedte a pályaorientációs-és karriernap, így az informatikai ágazat vállalati szereplői is meghívást kaptak az eseményre. A szervezők nagy örömére nem csak az Epam Systems és a Cloudera Hungary fogadta el a meghívásukat, de a „Digitális Transzformáció Hírnökeként” is ismert IT-blogger, Digital Pedro is. Előadásából választ kaphattak az érdeklődők arra, hogy mik lesznek a jövő szakmái, milyen átalakuláson esnek majd át a mai szakmák, illetve milyen újak megjelenését lehet prognosztizálni.

    Az intézmény életében minden évben kiemelt figyelmet kap a pályaorientációs- és karriernap. A Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum rendezvényén a tanulók nemcsak a vállalati partnerek által kínált karrierpályákat ismerhették meg, hanem a felsőoktatásban való továbbtanulás lehetőségeit is – ezzel is demonstrálva azt, hogy milyen széleskörű karrierutakat biztosíthat a megújult szakképzés. 

    GALÉRIA

    Pályaorientációs nap

    92eadf15-30d4-4593-8658-6caf06b76ed6.jpg
    17342d26-01bf-4a53-afdf-1d706f69b326.jpg
    6a41a3ba-e982-4993-b99b-2d0a4d15c21b.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Hatalmas siker!

    Hatalmas siker!

    Az OSZTV műszaki informatikus döntőjében Gyarmati Szabolcs 5/13.b osztályos műszaki informatikus tanulónk 2. helyezést ért el. Felkészítő: László Tibor tanár úr Sikerükhöz szívből gratulálunk!

    2024. ápr. 29.


    DSZC Brassai

    Az Euroskills Herning 2025 szakmai Európa Bajnokság magyarországi döntője

    Az Euroskills Herning 2025 szakmai Európa Bajnokság magyarországi döntője

    A Euroskills Herning 2025 szakmai Európa Bajnokság magyarországi döntőjén a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum 2/14.c osztályos tanulói közül Rása Dávid 2., Pintye Ádám 4., Czerődi Gusztáv 5. helyezést ért el. A kiemelkedő eredményekhez szívből gratulálunk!

    2024. ápr. 29.


    DSZC Brassai

    "Változó Földünk megfigyelése műholdakról és drónokról"

    "Változó Földünk megfigyelése műholdakról és drónokról"

    Változó Földünk megfigyelése műholdakról és drónokról címmel tartott előadást iskolánkban dr. Szabó Gergely egyetemi docens.

    2024. ápr. 22.


    DSZC Brassai


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

    4029 Debrecen, Víztorony utca 3.

    Telefon: 06-52/411-885

    E-mail: brassai@brassai.hu

    OM azonosító: 203033/009

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002428


    2024Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum