SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/009 | 4029 Debrecen, Víztorony utca 3.

Intézmény logo

Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. febr. 1.


Kovács Szandra

  Pályaorientációs nap

  A Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum évek óta komoly figyelmet szentel a vállalati kapcsolatoknak és annak, bemutassák a tanulóiknak, hogy az intézményben elsajátított szakmájuknak milyen széleskörű kifutási lehetőségei vannak a munkaerőpiacon.  Ennek érdekében minden év februárjában pályaorientációs és karriernapot tartanak az intézményben tanuló több mint 1000 nappali tagozatos tanulónak. Az iskola diákjait évről évre egyre színesebb vállalati palettával és programokkal várják a szervezők, az intézmény karriertámogatásért felelős oktatói. Az idei rendezvényen több mint 15 cég és szervezet képviselői mutatták be képzési-és karrierkínálatukat az iskola 9-13. évfolyamos tanulóinak.

  Pályaorientációs nap

  A pályaorientációs napon a 9. és 10. évfolyamos tanulók ágazatuknak megfelelő terepgyakorlaton vettek részt, amelyről prezentáció vagy videós összefoglaló-feladat formájában számoltak be. A 11-13. évfolyamosok tájékoztatására olyan partnercégeket, felsőoktatási intézményeket és előadókat hívtak a szervezők, akik ágazatspecifikusan tudnak karrierlehetőségeket bemutatni. Ennek megfelelően külön szekciókban zajlottak a gépjárműmechatronikai, a mechatronikai, a logisztikai, az informatikai és az elektronikai ágazatok előadásai.

  A gépjárműmechatronikai tanulók számára az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az InterTan-Ker Zrt. és a Debreceni Egyetem Műszaki Karának képviselői tartottak előadást. Visszatérő vendégelőadónak számít az ágazatban Nagy László - volt brassais diák – is, aki a 2019-es, Kazanban rendezett WordSkills bajnokságon 12. helyezést ért el autószerelő szakmában.

  A mechatronikai szekcióban a BMW Group Gyár Debrecen, a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, a Vitesco Technologies és a DKV Zrt. csapata színesítette a programot.

  A szervezők a jövő logisztikusaira is gondoltak: a DHL, a Diehl Aviation és a Deufol Hungary karrierlehetőségeit ismerhették meg az ágazatban tanuló diákok.

  Az elektronikai szekció előadásai is érdekesnek bizonyultak: a Debreceni Egyetem Természettudományi Kara, a DKV Zrt., a BMW Group Gyár Debrecen, a National Instruments és a Sensirion munkatársai is színvonalas bemutatókkal készültek az eseményre.

  A Brassai képzési kínálatát teljes szélességében lefedte a pályaorientációs-és karriernap, így az informatikai ágazat vállalati szereplői is meghívást kaptak az eseményre. A szervezők nagy örömére nem csak az Epam Systems és a Cloudera Hungary fogadta el a meghívásukat, de a „Digitális Transzformáció Hírnökeként” is ismert IT-blogger, Digital Pedro is. Előadásából választ kaphattak az érdeklődők arra, hogy mik lesznek a jövő szakmái, milyen átalakuláson esnek majd át a mai szakmák, illetve milyen újak megjelenését lehet prognosztizálni.

  Az intézmény életében minden évben kiemelt figyelmet kap a pályaorientációs- és karriernap. A Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum rendezvényén a tanulók nemcsak a vállalati partnerek által kínált karrierpályákat ismerhették meg, hanem a felsőoktatásban való továbbtanulás lehetőségeit is – ezzel is demonstrálva azt, hogy milyen széleskörű karrierutakat biztosíthat a megújult szakképzés. 

  GALÉRIA

  Pályaorientációs nap

  92eadf15-30d4-4593-8658-6caf06b76ed6.jpg
  17342d26-01bf-4a53-afdf-1d706f69b326.jpg
  6a41a3ba-e982-4993-b99b-2d0a4d15c21b.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Kiváló projektmunkáért díj

  Kiváló projektmunkáért díj

  A projekthéten elkészült kiváló projektmunkák vezetőit díjaztuk a Brassaiban.

  2024. ápr. 19.


  DSZC Brassai

  Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

  Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

  Szívesen adnál betekintést a szakmád rejtelmeibe és iskolád életébe, de még nem jelentkeztél DSZC Nagykövetnek? Jó hírünk van, április 19-ig még adott a lehetőség!

  2024. ápr. 19.


  DSZC

  A debreceni Zsidónegyedbe látogattak a 12. évfolyamos tanulóink

  A debreceni Zsidónegyedbe látogattak a 12. évfolyamos tanulóink

  A Holokauszt80-Debrecen programsorozat keretében látogattak el a debreceni Zsidónegyedbe 12. évfolyamos tanulóink, és vettek részt a Holokauszt emlékezete elnevezésű programon a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából

  2024. ápr. 18.


  DSZC Brassai


  Partnereink

  SZC logo

  Debreceni Szakképzési Centrum


  Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

  4029 Debrecen, Víztorony utca 3.

  Telefon: 06-52/411-885

  E-mail: brassai@brassai.hu

  OM azonosító: 203033/009

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002428


  2024Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum