SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/009 | 4029 Debrecen, Víztorony utca 3.

Intézmény logo

Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Szeretettel köszöntöm megújult iskolánk honlapján!

Az iskola földrajzi fekvése és elhelyezkedése megfelelő, ugyanis Debrecen a régió és a megye központja, jelentős történelmi hagyományokkal bíró iskolaváros. Az intézmény Debrecen belvárosához közel, onnan gépjárművel kb. 10 percre található, és tömegközlekedési eszközökkel (autóbusz és trolibusz) is jól megközelíthető. Az iskola egy csendes övezetben működik a Dobozi-lakótelepen, a Debreceni Egyetem Műszaki Kara közelében.

A Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum több mint 50 éve széleskörű tevékenységgel várja tanulóit. Intézményünk 1968-ban nyitotta meg kapuit, Landler Jenő nevét viselve vált ismert iskolává és az évek során egyre inkább meghatározó szerepet töltött és tölt be Debrecen város közoktatásában. Iskolánk vezetői mindig felismerték az új körülményekhez való alkalmazkodás szükségességét, és ez átvezetett bennünket a nehézségeken. Így jutottunk el a mai helyzethez, amikorra kiszínesedett, gazdagodott iskolánk képzési profilja.
Falaink az évek során otthont adtak szakközépiskolának, gimnáziumnak, szakgimnáziumnak, technikumnak. A sok változtatást megélt oktatás elemeiből egy dolgot mindenképpen szeretnénk megőrizni, munkánk alapelvét: a gyermekszereteten alapuló, a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermekközpontú pedagógiát. Intézményünk a munkaerőpiaci kereslethez igazodva a Közlekedés és szállítmányozás, az Elektronika és elektrotechnika, a Specializált gép- és járműgyártás és az Informatika és távközlés ágazati képzésekre szakosodott oktatási intézmény.

Szeretettel várjuk azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a műszaki szakmák iránt.

Iskolánk bemutatkozó kisfilmje:

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

4029 Debrecen, Víztorony utca 3.

Telefon: 06-52/411-885

E-mail: brassai@brassai.hu

OM azonosító: 203033/009

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002428


2024Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum